Binnen onze omnivereniging werd het darten de afgelopen jaren steeds populairder. Zo ontstond het idee om de vereniging in te schrijven bij Dartsvereniging Stedendriehoek. Sinds het seizoen ’17/’18 speelt er zodoende 1 team namens CCW’16 in de vierde klasse. Voor alle rangen en standen; klik hier. Mogelijk wordt het aantal teams met ingang van het volgende seizoen uitgebreid.

 

In onze nieuwe kantine beschikken we tegenwoordig over 3 prachtige banen. Hier mag iedereen gebruik van maken. Op woensdagavond is er standaard een dartsavond waarbij iedereen mag aansluiten. Hierover hieronder meer.

 

 

Woensdagavond = dartsavond

Vanwege de groeiende populairiteit hebbenwe het plan bedacht om, met ingang van volgend seizoen (2018-2019), een eigen dartcompetitie op te zetten waar alle leden van de club (18+) aan mee kunnen doen. Betekend dit dat je dan elke week moet komen darten? Nee dat hoeft absoluut niet. Het is geheel vrijblijvend en het plezier staat voorop. Wanneer je vaker aanwezig bent, zal je waarschijnlijk wel meer punten scoren, maar dat spreekt voor zich.

 

Wat is het idee:

Elke woensdagavond spelen we een toernooitje, zoals we dat nu ook elke woensdagavond doen. Alle leden van 18+ kunnen hier aan deelnemen. Als je op zo’n avond meespeelt krijg je sowieso punten voor deelname. Daarnaast krijg je punten voor gewonnen legs, het behalen van een volgende ronde, het gooien van een finish boven de 100, en natuurlijk de 180-scores (onehundred and eighty).

 

Al deze punten worden gedurende het hele seizoen bijgehouden en gepubliceerd op het publicatiebord in de kantine. Zo kun je van week tot week zien wie er net boven en onder je staat, wie je nog wilt inhalen. We hopen dat er zo een leuke onderlinge strijd ontstaat op elk niveau.

 

Aan het eind van het seizoen zouden we dan een finalemiddag en/of -avond willen organiseren, waarin de uiteindelijke clubkampioen van het seizoen bekent wordt. De indeling voor deze finaleronde zal gaan op basis van je ranking aan het einde van dat het seizoen.

 

Heb je zin om dit eens te ervaren?  Elke woensdag wordt er gedart, vanaf 19:30 – 20:00 uur ben je van harte welkom.

Mocht je het zo leuk vinden en meer ambitie hebben,  dan zou je ook aan de officiële competitie van de dartbond (DVS) mee kunnen doen volgend seizoen. Neem in dat geval eens contact op met Jos Beersma, hij kan je er veel meer over vertellen.

 

Wie weet tot ziens op een woensdagavond! Let’s playyyy darrttttsssss!